CBC Laboratories

CBC Laboratories face parte din Grupul Cord Blood Center prin cele doua laboratoare si banci de stocare, inaugurate la Cluj- Napoca  in iulie, 2008 si la Bucuresti,  in martie, 2009.

Beneficiind de experienta grupului international, am construit si dotat spatiile de receptie si triere a probelor, camerele sterile in care are loc procesarea propriu-zisa a sangelui placentar, camerele de criogenare sau spatiile de stocare, cu materiale si aparatura specifica, de inalta performanta.

In laborator, proba de sange placentar se evalueaza din punct de vedere

  • calitativ (viabilitate celulara si sterilitate bacteriana/micologica)
  • cantitativ (volumul de sange recoltat si celularitate).

Depozitarea grefei de transplant se face conform standardelor europene in domeniu, in stocatoare cu vapori  de azot  la o temperatură de -196 grade Celsius.

Acreditari

• Laboratoarele respecta standardele Good Manufacturing Practice (GMP) si directivele Uniunii Europene existente in domeniu.
• Suntem autorizati si supervizati de catre Ministerul Sanatatii Publice, Agentia Nationala de Transplant,  Agentia pentru  Sanatate Publica, Colegiul Medicilor din Romania.

Echipamente performante

• Spatiile si dotarile permit procesarea zilnica a unui numar important de probe, astfel incat intervalul de timp dintre momentul recoltarii si momentul in care proba intra efectiv in procesare este optim.
• Procedurile de lucru se supun cu strictete SOP-urilor (Standard Operation Procedures). Acest lucru se traduce in calitate si viabilitate superioare ale grefelor obtinute.

Siguranta si calitate

• Siguranta probelor este mereu pe primul loc. Astfel, toate echipamentele sunt racordate la generatoare electrice de mare capacitate, astfel incat sa asigure independenta de reteaua publica de furnizare a energiei electrice in caz de avarie.
De asemenea, rezervoarele de azot aflate in dotare asigura alimentarea permanenta a stocatoarelor, avand in acelasi timp o rezerva-tampon pentru situatii de urgenta
• Cele doua laboratoare sunt supravegheate continuu prin sisteme de monitorizare video la distanta, accesul fiind controlat in permanenta intern, dar si prin firme de paza si protectie.

CBC Laboratories pune inainte interesul clientului si stocheaza intreaga cantitate de sange placentar recoltata.

• Sangele placentar se proceseaza si depoziteaza INTEGRAL, deoarece este modalitatea optima prin care se poate asigura prezervarea celui mai mare numar de celule nucleate din proba recoltata. Prin reducerea de volum si separare celulara (o alta tehnica de procesare)  exista posibilitatea  unei pierderi celulare între 10-20 %.

Personal calificat

Va multumim pentru prilejul de a vizita banca de celule stem din Bucuresti. Atat eu cat si sotia mea, ne-am bucurat sa aflam care este fluxul intregului proces, de la recoltare pana la depozitarea efectiva. Asadar am luat decizia de a va alege drept parteneri pentru "polita de asigurare" pe care dorim sa o semnam pentru copilul nostru

Claudiu CORNOIU , Bucuresti

•    In laborator lucreaza echipe de specialisti cu experienta in domeniul banking-ului celular din Cluj, Bucuresti si Bratislava.

•    Acestia participa, in mod constant, la cursuri de perfectionare profesionala si schimburi de experienta intre laboratoare din Romania si Slovacia.
Vizitati acum banca si laboratorul nostru pentru a intelege etapele de procesare ale unei probe de sange placentar recoltata la nastere: