Cord Blood Center

Suntem prima banca de celule stem din Romania, lider national si deschizator de drumuri in acest domeniu medical.

 • Am efectuat la Cluj-Napoca prima recoltare de celule stem in sistem privat din Romania (martie, 2006)
 • Am inaugurat  la Cluj, primul laborator de procesare de sange placentar si prima banca de celule stem din Romania, autorizata pentru a realiza procesarea si depozitarea grefelor de celule stem din sangele placentar (iulie, 2008)
 • Am inaugurat, in martie 2009, prima banca de celule stem din Bucuresti.

Cord Blood Center face parte din Grupul International cu acelasi nume ce este prezent in 6 tari europene (Austria, Cehia, Italia, Romania, Slovacia si Ungaria).  Compania din Romania numara in prezent peste 70.000 de familii care au ales sa recolteze celule stem la nasterea copiilor lor.
Ne recomanda:

 1. Experienta – ne situam pe primul loc in topul bancilor de celule stem din Europa ca numar de grefe eliberate in vederea efectuarii unui transplant
 2. Profesionalismul – asiguram un serviciu medical menit sa vina in sprijinul cat mai multor familii in Romania. Am ales procesarea integrala a sangelui placentar pentru ca aceasta metoda asigura cresterea sanselor de reusita a unui transplant. Calitatea serviciilor oferite de Cord Blood Center RO a fost recunoscuta si certificata prin sistemul de management al calitatii ISO 9001
  Motive pentru care sa alegi procesarea integrala :
  • Prin reducere de volum se economisesc bani in defavoarea cantitatii grefei de transplant.
  • Mai multe celule conservate inseamna: - mai multe sanse de utilizare a grefei pentru pacientii cu o greutate mai mare  - mai multe sanse de reusita ale unui transplant
  • Diversitate mai mare de utilizare terapeutica a grefei
  • Standardele internationale pentru terapie celulara (editia din 2012) confirma actualitatea utilizarii grefelor procesate prin ambele tehnici si recomanda aceleasi modalitati de pregatire a grefei pentru transplant (diluarea sau indepartarea DMSO-ului prin "spalarea" grefei)
  • Grupul International Cord Blood Center este membru al celor mai prestigioase organizatii din domeniu: BMDW, WMDA, NetCord, NMDP. Acest lucru garanteaza intrunirea celor mai inalte standarde.
  • Calitatea serviciilor oferite a pozitionat Grupul International Cord Blood Center, timp de 3 ani consecutiv, (2009-2011) pe locul 1 in ierarhia registrelor publice internationale (conform BMDW)
  • Cele 40 de grefe de sange placentar eliberate pana acum de catre Grupul International Cord Blood Center si administrate pacientilor (copii si adulti), au indeplinit criteriile riguroase de selectie si utilizarea pentru transplant prevazute de centre medicale cu renume din SUA si Europa
 3. Performanta

  Noi am introdus in Romania procedura medicala de recoltare de celule stem pentru a oferi o a doua sansa la viata, iar acum acordam sprijinul financiar pentru efectuarea transplantului prin proiectul “Un cec in alb pentru copilul tau”. Asigurarea si imbunatatirea continua a calitatii serviciilor furnizate de catre Cord Blood Center  va ramane unul dintre principiile organizatiei noastre.

 4. Flexibilitatea

  Pachetele si serviciile noastre sunt astfel concepute incat sa ofere cat mai multor parinti din Romania posibilitatea de a beneficia de acest serviciu medical.

 5. Siguranta

  Grupul International Cord Blood Center este membru al celor mai prestigioase organizatii din domeniu: Bone Marrow Donor Worldwide, World Marrow Donor Association, NetCord si colaborator al National Marrow Donor Program. Calitatea grefelor obtinute a pozitionat Grupul International Cord Blood Center, timp de 3 ani consecutiv (2009-2011), pe locul 1 in ierarhia registrelor publice internationale.

 6. Devotamentul fata de client

  Am initiat si dezvoltam campanii de sprijin si informare dedicate clientilor nostri. Dorim, astfel, sa pastram o comunicare continua, sa impartasim bucuria venirii pe lume a copiilor lor, dar si sa fim de ajutor cu informatii medicale si suport de specialitate.

 7. Increderea

Peste 100.000 de familii au incredere in serviciile oferite de Grupul International Cord Blood Center. Datorita acestora, ne situam pe un loc de frunte in ierarhia bancilor de celule stem din Europa. Afla aici mai multe pareri despre recoltarea de celule stem