Alex - in lupta cu paralizia cerebrala

vizioneaza filmul

Romania

In urma cu trei ani, Adina si George au adus pe lume un copil minunat, pe Alex. Acum, la mai bine de 2 ani de la accidentul care i-a adus o afectiune greu de purtat, parintii il inconjoara pe micutul lor cu zambete si energie pozitiva, care sa il ajute sa se faca bine.
Alex s-a nascut sanatos, insa, in timpul mesei de la ora 10 a inceput sa planga, sa vomeze, a aspirat voma in plamani si a facut stop cardio-respirator. A fost un efort al unor vecini, de resuscitare, insa lucrurile s-au complicat.
La 40 de ore de la accident, parintii s-au mobilizat si au reusit sa il aduca pe micut intr-un spital din Viena, unde medicii specialist au reusit sa ii salveze viata. In urma unei severe lipse de oxigenare a creierului, micutul a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala.

.

Parintii lui Alex:

Alex s-a nascut sanatos, a fost in regula. La 11 luni incepuse sa mearga fara sa se sprijine de nimic. Iubea orice fel de om care se apropia de el. Zambea la toata lumea si oprea oamenii pe strada, efectiv.

Impreuna cu medicii austrieci, parintii au petrecut 15 luni intr-un salon de spital din Viena pentru punerea in aplicare a planului de recuperare.
La intoarcerea in tara, familia a continuat tratamentul si terapiile invatate acolo, pentru a-I sustine starea de sanatate si dezvoltarea fizica.

.

Prof. Dr. Gunther Bernert, Medic neurolog, Gottfried v. Preyer'sches Kinderspital, Austria

L-am vazut prima data pe Alex in noiembrie 2010. Si ceea ce am putut vedea, a fost un copil mic dupa o leziune hipoxic ischemica a creierului. Era intr-o stare comparabila cu coma. Nu mai era in stare sa faca nimic singur si avea si alte probleme, ca si consecinta a leziunii acute, ca de exemplu epilepsie severa, afectarea deglutitiei cu dificultati de alimentatie, imposibilitatea detinerii controlului in pozitionarea capului, a membrelor si a contactului cu realitatea din jurul sau. Atat cat am putut noi estima corect, el nu avea contact cu lumea inconjuratoare.

Imediat dupa accident, un profesor din Germania i-a recomandat lui Alex terapie cu propriile celule stem din sangele placentar cat mai urgent – insa la acel moment, starea lui Alex nu i-a permis sa calatoreasca peste ocean. In vara anului 2012 insa, familia a primit o scrisoare de la Cord Blood Transplant Center prin care erau informati ca pot beneficia de sprijin in cazul in care au un copil care sufera dintre bolile severe care se trateaza acum cu celule stem.

COSTURI ACOPERITE IN TOTALITATE

.

Cord Blood Transplant Center nu doar stocheaza sangele placentar si celulele stem aferente ci isi propune sa ajute in caz de necesitate toti clientii sai in vederea efectuarii unui transplant. Este si cazul lui Alex care sufera de o afectiune ce poate fi tratata cu propriile celule stem.
Alex a fost tratat la Duke University Hospital, un centru cu cea mai mare experienta din lume in aceste afectiuni pentru copii, costurile aferente deplasarii si tratamentului lui Alex fiind acoperite in totalitate de catre compania noastra.

A urmat o documentare riguroasa si stabilirea unui dialog cu specialistii de la Duke University privind istoricul medical al lui Alex. In urma evaluarii calitatii grefei de sange placentar stocate la nastere, specialistii de la Duke l-au programat pe Alex sa primeasca o infuzie cu propriile celule stem in Statele Unite. Odata ajunsi in Durham, la Spitalul Duke University, au fost preluati de specialistii de acolo.
In cadrul primei vizitei, i-au facut o evaluare completa a starii fizice si a istoricului bolii si au stabilit ultimele detalii.

A doua zi, micutul a fost din nou examinat si pregatit pentru interventie. In timp ce grefa sa de sange placentar era pregatita in laborator in conditii speciale, parintii i-au administrat, ca de obicei, medicamentele si hrana lui Alex. Un terapeut in muzica a fost alaturi de ei in acea zi, ajutandu-i sa se incarce cu o stare pozitiva.

SPRIJIN MEDICAL PROFESIONIST OFERIT CLIENTILOR NOSTRI

.

Prof Dr. Joanne Kurzberg, Duke Medical Center, Statele Unite ale Americii

Cred ca cel mai curand putem vedea rezultate peste 3-6 luni, dar e foarte greu de estimat. Cred ca ar putea deveni mai vigilent, mai constient de ce il inconjoara si capabil de a interactiona mai mult cu parintii. In mod normal, vedem schimbari ale functiei cognitive, adica de gandire inainte de schimbarile motorii, asadar ne asteptam sa il vedem mai prezent, mai constient, capabil sa inteleaga ce se intampla si sa poata sa comunice mai bine, in primul rand.

Cred ca in urmatorii 10-20 ani, sangele placentar ar putea juca un rol important in ceea ce se numeste medicina regenerativa, ajutand la repararea organelor afectate, ma refer la tesuturi, dar cred ca va dura mai mult de cativa ani pana vom intelege care este cea mai buna modalitate de a utiliza sangele placentar pentru a obtine aceasta.

TRATAMENTUL CU CELULE STEM ISI DEMONSTREAZA UTILITATEA

.

Dr. Peter Hollands - expert in biologie celulara

Acesta este noul concept al medicinei regenerative care va inlocui practica medicinei clinice. Prezentul ne ofera aceasta sansa, de a utiliza celule stem pentru a trata o anume paleta de afectiuni. Principalul avantaj al medicinei regenerative este acela al utilizarii celulelor stem in vederea refacerii diferitelor tesuturi din corpul uman.

Infuzia cu propriile celule stem a decurs fara probleme si, intorsi acasa, parintii continua cu terapiile speciale, caci fiecare dintre ele reprezinta o caramida intr-o constructie ampla pe care si-au propus sa o realizeze impreuna cu Alex.

GREFE DE BUNA CALITATE OBTINUTE DE CATRE SPECIALISTII CORD BLOOD CENTER

.

Dr. Mirela Livadariu, Sef Laborator CBC Laboratories Bucuresti

Am ales procesarea integrala a sangelui placentar pentru a avea sanse de maxima reusita in cazul unui eventual transplant. Prin tehnica separarii celulare exista riscul ca prin indepartarea plasmei si a hematiilor sa pierdem si aproximativ 15 % din numarul celulelor stem. De aceea, noi procesam si stocam intreaga cantitate de sange placentar pentru a pastra un numar maxim de celule stem utilizabile.

George, tatal lui Alex: Credem ca va fi mai bine si nu vrem sa ne definim ce inseamna mai bine. Ca parinte nu poti sa spui niciodata ca ai facut suficient, nu te poti opri niciodata.

.

Parintii lui Alex:

Vrem sa va multumim pentru eforturile pe care le-ati facut pentru noi. A contat foarte mult pentru ca v-am simtit aproape exact atunci cand am avut mai mare nevoie. Am fost emotionati, nervosi, speriati iar voi ne-ati fost alaturi ca niste adevarati parinti Cord. Asta sunteti acum: parintii nostri Cord.
Vom continua sa va tinem la curent cu evolutia lui Alex, dar nu numai. Speram din tot sufletul sa avem vesti din ce in ce mai bune si sa va facem sa fiti mandri de lucrurile noi pe care le vom invata, datorita voua.

SUPORTUL OFERIT LUI ALEX ESTE DOVADA UNEI PROMISIUNI INDEPLINITE !

Baietel, 3 ani

Romania

Baietelul a inceput sa se simta rau la cateva zile dupa ce si-a serbat ziua de nastere. Desi toate semnele indicau o banala indigestie, examinarile detaliate, determinate de agravarea starii de sanatate, au indicat diagnosticul final: Limfom Burkitt (o forma de leucemie grava si rara in Europa). Au urmat sedinte de chimioterapie la un spital din Paris, insa agravarea starii de sanatate au impus de urgenta transplantul cu celule stem iar medicii au solicitat eliberarea si trimiterea grefei in vederea administrarii. Severitatea cazului a impus ca organizarea eliberarii si a transportului grefei la spitalul din Franta sa se realizeze in regim de urgenta (in mai putin de 24 de ore de la momentul primirii solicitării oficiale din partea centrului de transplant).