Povesti de succes

Transplantul fraternal o șansă la viață!

Decizia părinților de a recolta și stoca sângele ombilical la nașterea fiicei lor s-a dovedit a fi salvatoare pentru primul lor copil, un băiețel în vârstă de 6 ani.

Acesta era diagnosticat cu talasemie majoră, o afecțiune cu transmitere ereditară,caracterizata prin anemie severă care necesită administrare cronică de transfuzii de concentrat eritrocitar pe toată durata vieții.

Cu toate că s-au făcut progrese semenificative în ceea ce privește tratamentul suportiv acordat acestor pacienți, singura modalitate terapeutică de vindecare este  cea asigurată de transplantul alogeneic de celule stem hematopoietice, de la un donator compatibil imunologic sănătos.

Experienta clinica acumulata in ultimii ani a demonstrat ca  transplantul alogeneic  fraternal de celule stem din sângele ombilical  este o procedură terapeutică sigură, cu eficiență crescută în obținerea vindecării bolii și o incidență mai redusă a complicațiilor imunologice severe posttransplant.

Băiatul Iranian a fost transplantat cu success la Shariati Hospital folosindu-se ca sursă de celule stem hematoformatoare grefa de sânge ombilical obținută la nașterea surorii sale, acum în vârstă de 2 ani.

Acum, după mai multe luni de la transplant, în urma evaluării s-a constatat obținerea unor rezultate foarte satisfăcătoare și normalizarea parametrilor  hematologici ai pacientului.

Cei 2 frați pot în sfârșit, cu adevărat  să se bucure împreună de copilăria lor. 

Dr. Speranța Arciudean
Director Medical Cord Blood Center Group

Sursa:
http://en.mehrnews.com/news/118967/Thalassemia-patient-cured-by-umbilical-cord-blood-transplantation

>
PERMALINK

Recuperarea spectaculoasa a Isabellei

Isabella este o fetiță în vârstă de 3 ani și jumătate care a reușit pentru prima oară să pronunțe corect un cuvânt doar la începutul acestui an. Fericirea a fost cu atât mai mare cu cât acest prim cuvânt a fost chiar numele fratelui său, Matthew.

Atât Isabella cât și fratele ei mai mare Matthew, acum în vârstă de 15 ani, au fost diagnosticați cu Sindromul apraxiei infantilede vorbire, o boală caracterizată prin afectarea componentei motorii a vorbirii. Aceasta afecțiune se manifestată prin dificultăți de rostire a sunetelor, silabelor, cuvintelor, datorită  dificultăților de coordonare și planificare a mișcării componentelor aparatului fonator implicat în vorbire: limba, buzele, mandibula și maxilarul.

Decizia lui Steve și a Rosei, de a recolta sângele placentar la nașterea Isabellei, s-a dovedit a fi una din cele mai inspirate decizii pe care au luat-o. Chiar dacă inițial se gândeau că grefa ar putea fi utilizată terapeutic pentru fiul lor Matthew, în final acesta a fost administrată cu succes chiar Isabellei.

Steven Barney, tatăl fetiței declara în cadrul unui interviu publicat pe site-ul Fundației Parents Guide Cord Blood. „În urma căutărilor am aflat ca la Duke University Hospital au fost efectuate transfuzii cu sânge placentar pentru apraxie și că s-au obținut unele succese. Inițial am ezitat, dar niciodată nu poți ști ce îți rezervă viitorul”,. Astfel, părinții împreună cu colectivul de medici condus de prof. dr.  Joanne Kurtzberg au decis să-i ofere această nouă șansă terapeutică Isabellei.

Grefa de sânge placentar sub forma criogenată a fost transferată de la banca de celulele stem la spital cu ajutorul unui container special cu rezervă de azot lichid pentru menținerea unei temperaturi de - 190° C pe durata transportului.

“Procedura transfuziei a durat mai puțin de 10 minute, iar după finalizarea acesteia, Isabellei i s-au administrat lichide timp de două ore, apoi am sperat numai la bine” au declarat parintii. Isabella a revenit acasa după doua zile.

La trei săptămâni de la transfuzie, vorbirea fetitei s-a imbunătățit semnificativ „Înainte, nu a putut rosti niciodată numele fratelui său, Matthew. Încerca, însă nu se putea înțelege ce spune. Fiecare literă era dificilă pentru ea. Acum, Isabella poate rosti clar numele fratelui său! Chiar zilele trecute, a spus «Doresc să stau acasa cu Matthew!»”, a declarat tatăl fetiței.

Vorbirea Isabellei a continuat să se îmbunătățească cu fiecare săptămană care trecea. Ca urmare, numărul de cuvinte uzuale pronunțate corect a devenit din ce în ce mai mare și în sfârșit a reușit să se facă înteleasă. „Fiica mea, înainte de transfuzie rostea unul sau două cuvinte pe zi. Se supăra pentru că nu reușeam să o întelegem.  Acum este capabilă să rostească cuvinte noi și încearcă să repete cuvintele pronunțate de noi. Poate să numere până la zece! Întotdeauna a fost o fetiță inteligentă, doar că dificultătile de vorbire o întârziau.”

În încheiere Steven Barney a spus. “Stocarea sângelui placentar îți conferă un confort psihic. Este ca și când ai cumpărat un bilet câștigător la o loterie și speri că niciodată nu va trebui să-l folosești. Dacă nu am fi stocat celulele stem ale micuței noastre, toate acestea nu ar fi fost posibile.

Dr. Speranta Arciudean
Director Medical Grupul Cord Blood Center 

Sursa : www.parentsguidecordblood.org

>
PERMALINK

Valoarea unei decizii : șansa la viață pentru Carain!

Valoarea unei decizii : șansa la viață pentru Carain!

Băiețelul  în vârstă de 6 ani reprezintă cel de-al 12 lea caz de transplant cu grefa proprie de sânge placentar pentru anemie aplastică. Disponibilitatea grefei proprii de sânge placentar a fost considerată de medicul curant ca "o lumină în întuneric" în condițiile în care cu toate că s-a căutat un donator compatibil acesta nu a fost găsit. La 1 lună după transplant rezultatele analizelor au revenit la normal.

Anemia aplastică  este o insuficiență a măduvei osoase, caracterizată  prin producerea unui  număr redus de celule roșii (hematii) dar și prin diminuarea numărului de leucocite și trombocite. Aceasta  spre deosebire de formele obișnuite de anemie în care este afectat doar numărul de hematii. 

Carain, băiețelul în vârstă de 6 ani a fost diagnosticat  cu o formă severă de anemie aplastică, singura lui șansă de tratament curativ fiind reprezentată de efectuarea unui transplant de celule stem hematoformatoare. Indicația de primă intenție era efectuarea unui transplant alogeneic de măduvă osoasă de la un donator înrudit sau neînrudit compatibil. În cazul lui însă,  nu s-a identificat un astfel de donator, singura lui șansă la viață fiind reprezentată de utilizarea grefei proprii de sânge placentar.  

În decizia sa dr. Gholamreza Bahoush, specialistul hematooncolog care l-a tratat  pe Carain  a luat în considerare și faptul că “o preocupare comună, în orice transplant este boala de rejet a grefei, dar din moment ce, în cazul lui Carain,  grefa era autologă (proprie), această potențială barieră se excludea în mod automat".

Cu toate că  alți oncologi au crezut  că probabilitatea de succes era foarte scăzut și că restabilirea funcției măduvei osoase  era cu  totul imposibilă, după 6 luni, grefarea a reușit, oferind mai  multă speranță cu privire la succesul global al transplantului , care era considerat odată ca fără speranță ", a afirmat  dr. Gholamreza Bahoush,.

La 3 săptămâni după transplant nivelul trombocitelor a revenit la valori normale, acesta fiind un aspect crucial pentru evoluția favorabilă a unui pacient post transplant , iar la 4 săptămâni  toate rezultatele  testelor erau în limite normale. 

Dr. Speranța Arciudean
Director medical Grupul Cord Blood Center 

Sursa:
http://en.mehrnews.com/news/113849/Second-autologous-transplant-for-aplastic-anemia-successful

>
PERMALINK

Alba - prima fetita din Spania tratata cu ajutorul propriilor celule stem

O fetita in varsta de 4 ani este prima pacienta din Spania care s-a vindecat de cancer la creier dupa administrarea transplantului cu propriile celulele stem recoltate din sangele placentar.

Alba s-a nascut sanatoasa dar, la varsta de 2 ani, a fost diagnosticata cu o forma rara de cancer al creierului.

Tratamentul a constat in indepartarea majoritatii tumorii din creier, dupa care a fost supusa sedintelor de chimioterapie pentru a reduce sau elimina posibile parti ramase ale tumorii.

Sistemul imunitar al Albei a fost distrus in timpul ultimei sedinte de chimioterapie si se impunea administrarea infuziei de celule stem.

Transplantul a avut loc in 2009 si a fost realizat de catre Dr. Luis Madero (Departamentul de Oncologie si Hematologie al Spitalului “Nino Jesus” din Madrid).

La 60 de zile de la transplant, Albei i-au fost administrate celule stem din sangele periferic, cu scopul de a accelera cresterea numarului de trombocite.

La 14 luni de la transplant, sistemul sau imunitar era complet refacut iar in prezent duce o viata normala.

Dr. Madero a apreciat acest caz ca fiind unic in Spania. “Utilizarea celulelor stem cu scopul de a reface sistemul imunitar reprezinta un tratament complementar pentru aceasta forma de cancer.” Ceea ce face special acest caz este utilizarea pentru uz propriu, in premiera in Spania, a celulelor stem provenite din sangele placentar recoltat la nastere.

“In ultimii ani, numarul transplanturilor cu celule stem din sange placentar a crescut foarte mult, devenind o practica comuna. In cazuri de transplanturi fraternale (sibling transplants), aceste celule stem reprezinta solutia terapeutica cea mai buna”,  a adaugat Dr. Madero.

Parintii Albei (tatal – inginer IT iar mama – profesoara de literatura) au declarat ca recoltarea celulelor stem la nasterea copilului lor a fost cea mai buna “investitie” pe care au facut-o vreodata. Si asta pentru ca astazi, Alba, in varsta de 6 ani e o fetita sanatoasa.

Sursa: http://www.stemcellresearchnews.net/News/CordbloodstemcellsusedtohelpcuregirlofbraincancerinSpain.aspx

>
PERMALINK

Celulele stem utilizate in repararea leziunilor cerebrale

Chloe Levine a venit pe lume sanatoasa. Cel putin asa credea toata lumea. Cu toate acestea, la doar 9 luni, Chloe nu-si putea folosi mana dreapta, nu putea nici macar sa o ridice deasupra capului. In loc sa mearga de-a busilea, nu putea decat sa-si tarasca piciorul drept in urma corpului.

Cand Chloe avea doar 1 an, a fost diagnosticata cu un tip de leziune cerebrala care a cauzat paralizie pe partea dreapta a corpului. Medicii lui Chloe cred ca paralizia a fost cauzata de un atac cerebral pe care ea il suferise inainte de nastere. Parintii sai, Ryan si Jenny au fost devastati. „Vestea ne-a coplesit.” Dar nu s-au gandit nicio clipa sa renunte.

Lucruri pe care nu le putea face inainte

Din fericire, sotii Levine recoltasera celule stem din sangele sau placentar, astfel ca fetita a putut fi inclusa in studiul efectuat la Duke University din Carolina de Nord, unde copiilor cu paralizie cerebrala li se administreaza celule stem din sange placentar propriu, in incercarea de a vindeca si repara tesutul cerebral afectat. Dupa administrarea tratamentului, combinat cu tratamentele sale normale, Chloe „era capabila sa faca lucruri pe care nu le putea face inainte. Progresul sau a fost incredibil,” marturiseste Jenny, mama lui Chloe.

Un nou inceput

Astazi, Chloe isi poate folosi mana dreapta sa prinda o minge, poate alerga si chiar a inceput sa studieze la scoala. Nu este inca foarte clar ce rol a jucat administrarea de celule stem in progresul inregistrat de Chloe, dar parintii sai sunt incantati ca fiicei lor i s-a putu administra tratamentul experimental al cercetatorilor de la Duke University: „Decizia noastra sa recoltam sange placentar la nasterea lui Chloe a fost cea mai buna decizie pe care o puteam lua.”

Cercetatorii continua sa evalueze, in cadrul testelor clinice, daca celulele stem pot ajuta in tratamentul leziunilor cerebrale, precum cel suferit de Chloe.

Mai multe detalii despre cazul Chloe puteti urmari aici:

http://www.youtube.com/watch?v=EoBQTDHBNyk

si aici:

http://www.cordblood.com/en/benefits-cord-blood/our-clients-their-stories/cord-blood-banking-reviews/cerebral-palsy

>
PERMALINK

O noua speranta pentru copiii cu paralizie cerebrala

Nathan Lennex s-a nascut la Centrul Medical Tucson din Arizona/SUA. La nastere, mama lui Nathan a decis sa recolteze sange placentar, o decizie care s-a dovedit a fi foarte inteleapta.

In preajma primei sale zile de nastere, Nathan a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala care poate reduce capacitatile cerebrale, motorii si pe cele cognitive. Nu exista tratament pentru paralizia cerebrala, insa acum exista speranta. Cercetatorii in medicina de la Centrul Medical din Tucson conduc in prezent un studiu la care participa 40 de copilasi cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani, iar Nathan se afla printre participantii la studiu. Studiul consta in administrarea de celule stem din sange placentar autolog care, in prealabil, a fost criogenat si depozitat.

Magia medicinii moderne

Pentru acest studiu a fost nevoie de doua administrari. Prima data Nathan a primit celule stem din sange placentar autolog. A doua oara a fost doar o administrare de tip placebo. Mama sa, Cherie, crede ca Nathan a raspuns foarte bine primei administrari, cu celule stem, deoarece situatia lui Nathan a cunoscut imbunatatiri majore imediat dupa administrare. Cherie o numeste magia medicinii moderne. „Este stiinta. Functioneaza. Dar arata ca si cum ar fi magie” spune ea.

Inainte de administrare, Nathan abia reusea sa se rostogoleasca. Acum mama sa poate vedea schimbari: „In primii doi ani de viata Nathan abia reusea sa stea in picioare iar acum poate sa mearga in timp ce te tine de mana. Trebuie sa existe un alt motiv pentru care poate face asta, altul decat progresul natural. Dar ce poate fi?”

Va invitam sa urmariti reportajul publicat pe News4Tucson in 18 decembrie, 2012:

http://www.kvoa.com/news/cord-blood-improving-a-tucson-boy-s-quality-of-life/#!prettyPhoto/0/

>
PERMALINK

Nu stiam nici macar daca zambeste...

Drake Haynes, in varsta de 3 ani, este primul copil din Arkansas/SUA care a luat parte la un experiment clinic de tratament al paraliziei cerebrale prin administrarea de celule stem din sange placentar. Inaintea administrarii tratamentului, capacitatile motorii si fizice ale lui Drake erau afectate sever.

Nu putea merge sau vorbi. Paralizia cerebrala de care suferea Drake s-a datorat unui atac cerebral pe care l-a suferit la nastere, din cauza lipsei de oxigenare a creierului. „Nu putea merge, nu putea vorbi, doar statea...fara viata parca,” marturiseste mama lui Drake. Barrett Feltus, logopedul lui Drake: „La inceput nu scotea aproape niciun sunet. Acum poate pronunta cuvinte. Este capabil sa formeze propozitii si sa ceara cand are nevoie de ceva.” Parintii sai spun ca totul se datoreaza recoltarii si depozitarii sangelui sau placentar la nastere. Pana si neurologul a fost uimit. Acum, propriile celule stem ale lui Drake il ajuta in vindecare. „Evaluandu-i situatia, neurologul lui Drake a ramas uimit. Nu se putea opri din a exclama ”Dumnezeule! Nu-mi vine sa cred ca poate face asta.”

Mari imbunatatiri

Parintii lui Drake nu au crezut niciodata ca fiul lor va putea merge, vorbi, sari sau se juca cu bicicleta ca altii copii de varsta lui. Acum personalitatea lui Drake s-a schimbat si progresul pe care il inregistreaza le da speranta ca starea sa va continua sa se imbunatateasca, oferindu-i baietelului un viitor stralucit. Drake va continua sesiunile de terapie intensiva. Mesajul pe care familia Haynes vrea sa-l transmita mai departe altor parinti este sa recolteze sange placentar la nasterea copiilor lor. Nu se stie niciodata cand si daca vor avea nevoie de el. Ei spera ca nu va fi niciodata nevoie sa-l foloseasca, insa recoltarea lui poate determina o poveste de succes, exact ca a lor.

Va invitam sa vizionati reportajul publicat pe Fox16 in data de 28 noiembrie, 2012:

http://www.fox16.com/news/local/story/Cord-blood-stem-cells-help-3-year-old/Ba_q_rgHUiWSaysrTtYkQ.cspx?rss=315

>
PERMALINK

O legatura fraternala cum nu se poate mai profunda

Joseph si Darlene Davis din Cedar Hill, Texas sunt fericitii parinti a doi baieti sanatosi, Joseph Jr., in varsta de 12 ani si Isaac, in varsta de 10 ani. Joseph Jr. insa nu a fost mereu atat de sanatos si de puternic precum este astazi.Nu se stia daca va mai trai pana la varsta adolescentei...

Diagnosticat la nastere cu anemie falciforma, Joseph Jr. a trait cu dureri constante. Avea mereu probleme de sanatate – de la febra cu temperaturi foarte ridicate, pana la maini si picioare umflate -si necesita transfuzii de sange frecvente. Pentru a putea fi un copil normal, Joseph Jr. Avea nevoie de transplant cu celule stem. „Medicii ne-au spus ca sar putea ca fiul nostru sa nu mai fie prin preajma prea mult timp,” marturiseste tatal. „Nici nu stiam daca va ajunge la varsta adolescentei.”

O intorsatura fericita de situatie. Parintii lui Joseph Jr. erau determinati sa-si ajute fiul cel mare. Timp de 1 an de zile au cautat fara oprire un donator compatibil, intai de maduva osoasa apoi de sange placentar. Asta pana cand o intorsatura fericita de situatie a schimbat soarta familiei. Darlene a ramas gravida. Cuplul era in culmea fericirii. Amniocenteza a dezvaluit faptul ca fatul era sanatos si perfect compatibil cu Joseph Jr. La cateva minute dupa venirea pe lume a lui Isaac, medicii au recoltat sange placentar din cordonul ombilical.

Insanatosire de lunga durata
Inaintea transplantului de celule stem din sange placentar, Joseph Jr. a suferitmai multe sedinte de chimioterapie in doze mari,menite a distruge celulele daunatoare. Medicul sau, Dr. Joel Weinthal, pediatru hematolog si specialist in transplant cu celule stem explica: “O data ce acele celule au fost indepartate cu ajutorul chimioterapiei in doze mari, i-au fost administrate celule stem din sangele placentar al donatorului pentru a forma un sistem imunitar complet nou, fara anemie falciforma.” Transplantul cu celule stem a avut loc pe 10 mai 2002. “La circa 20 de zile dupa transplantare, Joseph a inceput deja sa se simta mai bine,” spune Joseph Sr. “A inceput sa arate bine, si-a recapatat energia si era in curs de vindecare.”

Sanatos pentru tot restul vietii
De la transplantarea celulelor stem, Joseph Jr. este un baietel sanatos, plin de viata, care va trai fara a mai suferi de anemie falciforma vreodata. Cei doi frati se joaca impreuna iar parintii spun ca sunt cat se poate de apropiati.

Urmariti filmuletul postat pe website-ul Cord Blood Registry (cea mai mare banca de celule stem din SUA): http://www.cordblood.com/benefits-cord-blood/our-clients-their-stories/cord-blood-bankingreviews/sickle-cell-anemia-treatmen

>
PERMALINK

Impactul pe care celulele stem il au asupra copiilor ce sufera de diabet de tipul 1

Fiul nostru, Barrett, a venit pe lume pe 24 iulie, 1997 in Toronto. Unul din prietenii sotiei mele, care lucra ca si tehnician intr-un laborator, ne-a mentionat la un moment dat despre un studiu privind celulele stem, precum si faptul ca recoltarea acestora este o practica nedureroasa si usoara. Am discutat cu medicul ginecolog despre posibilitatea de a recolta celule stem iar acesta a fost ezitant cu privire la acest subiect deoarece era de parere ca aceasta procedura nu prezinta nicio garantie. In ciuda obiectiilor medicului, l-am rugat sa recolteze celule stem bazandu-ne pe deviza ca nu stii niciodata ce-ti ofera viitorul.

Craciun cu vesti socante 
In data de 22 Decembrie 2006, vietile noastre au luat o turnura total neasteptata. Conform simptomelor pe care le avea, Barrett a fost diagnosticat cu Diabet de tip 1, incurabil si dependent de insulina, cunoscut sub numele de Diabet Juvenil. Vestea a venit ca un soc pentru mine si sotia mea.

O cercetare ce ne-a adus speranta
Astazi Barrett este un copil activ si sanatos din toate privintele. Pancreasul sau inca produce insulina desi medicii preconizau ca acesta va inceta sa mai produca insulina dupa cateva saptamani, maxim cateva luni. Au trecut 37 luni de atunci! Pana in prezent progresul sau a fost extraordinar. Desi administrarea de celule stem nu e tratamentul clasic pentru boala sa, corpul sau produce insulina. Astfel exista posibilitatea ca acestea sa fi influentat tratamentul fiului nostru, chiar daca cercetarile privind tratarea diabetului cu celule stem inca nu au fost finalizate. Amandoi consideram ca decizia de a recolta si depozita celule stem din sangele sau placentar a jucat un rol esential pentru sanatatea fiului nostru.

Va invitam sa vizualizati si reportajul difuzat in cadrul stirilor ABC7:

http://www.cordbloodbanking.me/umbilical-cord-blood-cells-3

>
PERMALINK

Sansa la o viata mai buna

Tonya si Marvin Morris asteptau venirea pe lume al celui de-al cincilea copilas, Sparrow, cand au aflat despre posibilitatea de a depozita celule stem din sange placentar. La fel ca si alti viitori parinti, au decis sa recolteze sangele placentar al fiicei lor la nastere, in cazul in care vreunul dintre copilasii lor ar avea vreodata nevoie.

Fara oxigen pentru prea mult timp 
Sparrow Morris a venit pe lume foarte sanatoasa, intr-un sat din statul Missouri. Cand avea doar doi ani,se juca in gradina cu fratiorii sai incercand sa umple o stropitoare cu apa din piscina. S-a dezechilibrat si a cazut in piscina, pierzandu-si cunostinta. Pana a ajuns ambulanta, Tonya i-a administrat tehnici de prim ajutor. Pana cand echipa de urgenta a reusit sa-i readuca pulsultrecuse deja mult timp. Fiind lipsita de oxigen un timp indelungat, neurologii fetitei acordau sanse destul de mici posibilitatii ca Sparrow sa-si revina din stadiul vegetativ in care se afla.

O a doua sansa
La intoarcerea din spital, Sparrow nu putea sa vorbeasca, sa mearga de-a busilea sau sa sada. La 13 luni dupa accident, medicii i-au administrat fetitei un al doilea tratament cu celule stem din sange placentar autolog in cadrul unui tratament experimental la DukeUniversity. La scurt timp dupa transplant, parintii au putut remarca faptul ca Sparrow isi putea misca membrele voluntar.

O viata mult mai buna
Astazi Sparrow nu mai are nevoie sa participe la sedinte de terapie fizica si de logopedie. Mama sa marturiseste ca „Sparrow se simte foarte bine! Desi mai are anumite probleme de echilibru, acum poate merge, alerga si sari pe trambulina. Atinge toate scopurile care i-au fost setate si uneori chiar depaseste asteptarile tuturor, avand in vedere starea ei initiala. Vorbeste incet dar este capabila sa formuleze propozitii de cinci pana la noua cuvinte. Suntem atat de fericiti ca am putut sa-i oferim sansa la o viata mai buna!”

Urmariti filmuletul postat pe website-ul Cord Blood Registry (cea mai mare banca de celule stem din SUA):

http://www.cordblood.com/en/benefits-cord-blood/our-clients-their-stories/cord-blood-bankingreviews/brain-injury-treatment-options

>
PERMALINK

Harlow si puterea salvatoare a propriului sau sange placentar

Jamie si sotul sau, Ben, au inteles ca ceva este in neregula cu fiica lor cand aceasta a inceput sa planga mai mult decat in mod normal, la doar 2 saptamani dupa nastere.

Medicii au considerat ca este din cauza colicilor si le-au sugerat parintilor sa schimbe alimentatia fetitei si metodele de a o adormi. Cu toate acestea, starea lui Harlow nu s-a imbunatatit. Din contra, la varsta de 3 luni stomacul sau era mult mai crescut fata de unul normalsi, mai mult, fetita nu mai urina.

O tumoră malignă de mărimea unui grapefruit
Harlow a ajuns in sala de urgente, unde i s-au facutmai multe teste, in urma carora medicii au ajuns la concluzia ca fetita avea o tumoare canceroasa de marimea unui grapefruit, care i bloca rinichiul. O veste si mai proasta pe care Jamie si Ben au primit-o atunci a fost aceea ca medicii patologi nu puteau identifica tipul de cancer de care suferea fetita lor. O echipa de medici pediatri oncologi din afara orasului Chicago au ajuns la concluzia ca tipul de cancer de care suferea Harlow semana cu un tip de cancer cerebral foarte rar, si ca fetita ar trebui tratata pentru acest tip de cancer. Deoarece nu erau siguri cu privire la prognozele pentru Harlow, medicii au decis ca cel mai bun protocol de tratament pentru fetita era chimioterapia.

O resursă terapeutică prețioasă

Decizia lui Jamie si Ben de a recolta sange placentar la nasterea lui Harlow le-a oferit o resursa medicala aditionala in tratarea tumorii fetitei. Lui Harlow i s-au administrat trei sesiuni de chimioterapie menite sa-i micsoreze tumoarea, pentru ca apoi aceasta sa fie indepartatata chirurgical. La operatie insa, medicii au descoperit ca tumoarea disparuse. Iar multumita grefei de sange placentar autolog, medicii au putut sa realizeze doua transplanturi de celule stem – unul prin utilizarea unei grefe de sange placentar autolog si a doua prin utilizarea celulelor stem din sangele placentar – pentru a preveni o posibila aparitie a tumorii.

Inapoi la o viata normala

Dupa ce a petrecut doua luni in izolare pentru a preveni orice fel de infectie, Harlow a ajuns in sfarsit acasa iar 7 luni mai tarziu a fost capabila sa mearga la cresa, alaturi de alti copilasi de varsta ei. Celulele stem din sangele placentar autolog i-au oferit lui Harlow sansa de a trai o viata sanatoasa. In prezent, ea este o fetita sanatoasa in varsta de 3 ani careia i place sa danseze, sa cante, sa faca gimnastica si sa urmareasca filmul sau preferat – 101 Dalmatieni!

Povestea lui Harlow a fost prezentata in cadrul stirilor FoxNews din data de 05.02.2011:

http://video.foxnews.com/v/920010304001/should-you-save-your-babys-cord-blood/

>
PERMALINK