Celulele stem ombilicale ofera speranta pacientilor cu leziuni grave ale maduvei spinarii

„Este pentru prima oara in istorie cand regenerarea maduvei spinarii este posibila,” a afirmat Dr. Young in cadrul conferintei in care a fost anuntata cea de-a treia faza a studiului clinic propus pentru aprobare de reglementare in China, in toamna acestui an.

Aceasta faza ar reprezenta o continuare a celei de-a doua faze a studiului clinic, care a dovedit ca transplantul de celule mononucleare din sangele cordonului ombilical in asociere cu litiul pot regenera si imbunatati recuperarea pacientilor cu afectiuni cronice complete ale maduvei spinarii. La acest studiu au participat 20 de pacienti care suferisera leziuni complete ale maduvei spinarii in urma cu circa 7 ani. Rezultatele studiului au intrecut asteptarile cercetatorilor: dupa 6-12 luni, 15 din cei 20 de pacienti (adica 75%) au fost capabili sa mearga in scaun cu rotile cu ajutor minim din partea altei persoane, iar 2 participanti la studiu au putut merge, fara ajutor din partea altei persoane, doar folosind un cadru de mers cu patru picioare.

Cea de-a treia faza a studiului va include 120 de participanti cu afectiuni complete cronice ale maduvei spinarii. Scopul acestei faze va fi evaluarea eficientei terapiei cu transplant de celule stem in combinatie cu interventia chirurgicala sau in combinatie cu interventia chirurgicala si litiu, pentru imbunatatirea recuperarii mersului.

Prezentul studiu clinic va avea un impact de mare amploare asupra medicinei moderne, oferind speranta milioanelor de pacienti din intreaga lume cu afectiuni complete ale maduvei spinarii, carora li s-a spus ca nu vor mai putea merge niciodata.

Surse: http://www.chinascinet.org/downloads/press_conference/260613pressrelease_en.pdf

http://www.news.com.au/technology/sci-tech/hong-kong-stem-cell-trial-gives-spinal-patients-hope/story-fn5fsgyc-1226670516113

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *