O noua perspectiva asupra autismului

„Tulburarile din spectrul autismului sunt un grup de dizabilitati in dezvoltarea pacientului, caracterizate prin afectiuni in interactiunea sociala si in comunicare si prin pattern-uri restrictionate, repetitive si stereotipale ale comportamentului” 1. In prezent, exista circa 3.3 milioane de persoane in tarile Uniunii Europene care sufera de autism2 si conform unui studiu publicat recent, prevalenta acestei boli in SUA este de 1 la 88 de copii. Autismul este acum cauza principala a morbiditatii infantile in cazul tulburarilor de neurodezvoltare.

Predispozitia genetica este doar unul din factori. Printre ceilalti factori de risc in cazul autismului se numara statutul socioeconomic, sanatatea mamei, evenimentele din timpul sarcinii, mediul in utero, istoricul familiei de boli psihice si/sau boli autoimune.

Recent au fost publicate rezultatele unui studiu ce indica o posibila corelare intre autism si nastere. Studiul compara cazurile unor copii nascuti de mame care au trecut prin acelasi gen de travaliu (fara administrare de oxitocina si prostaglandina), cu copii nascuti de mame care au avut un travaliu indus sau augmentat.

Cu toate ca studiul necesita mai multe investigatii, rezultatele sugereaza ca inducerea sau augmentarea travaliului poate fi asociata cu sanse crescute ale diagnosticarii cu autism la copii, acestea fiind si mai mari in cazul baietilor3.

Avand in vedere potentialul terapiei cu celule stem de a reechilibra functionalitatea celulelor sistemului nervos sau ale sistemului imunitar, Dr. Michael Chez a inceput un nou studiu clinic pentru a evalua eficienta terapeutica a transplantului autolog de sange placentar la copii cu autism, ca potential tratament4. Pentru mai multe informatii privind acest studiu puteti vizita http://www.cordblood.com/autism.

Surse:

1. http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/ss6103a1.htm?s_cid=ss6103a1_w

2. http://www.autismeurope.org/files/files/press-release-what-will-happen-to-ageing-people-with-autism-2012-en.pdf

3. Simon G. Gregory et. al. “Association of Autism With Induced or Augmented Childbirth in North Carolina Birth Record (1990-1998) and Education Research (1997-2007) Databases” JAMA Pediatr. August 2013

4. Michael G.Chez “Autologous Umbilical Cord Blood Treatment for Autism: Rationale and Potential Goals of Treatment” Practical Neurology May/june 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *