„Vârsta” celulelor, explicată. De ce este nașterea momentul unic pentru recoltare

Celulele perinatale sunt celule care se găsesc în țesuturile cu același nume. Ele se regăsesc în placentă, cordonul ombilical și sângele din cordonul ombilical, iar nașterea este momentul unic în care părinții pot decide să le păstreze pentru bebelușul lor.

Celulele perinatale sunt celule tinere care rămân în același stadiu de vârstă, dacă sunt recoltate, procesate și criogenate. Spre deosebire de celulele obținute din măduva osoasă sau din țesutul adipot (recoltare care se poate face și în viața de adult), celulele perinatale nu sunt afectate de boli, tratamente, de stilul de viață sau de mediu. 

La naștere, aceste celule stem perinatale sunt în cea mai pură formă.

Telomerii – ce sunt și de ce sunt importanți

Un lucru important de menționat este că celulele perinatale au telomeri lungi. Termenul de telomeri este unul mai puțin folosit în limbajul de zi cu zi, așadar, să vedem ce înseamnă asta.

Telomerii sunt părțile terminale ale cromozomilor, iar funcția lor principală este de a proteja genele să nu se deterioreze. Celulele proliferează prin divizare, iar telomerii lor se scurtează cu fiecare diviziune. Cu cât telomerii sunt mai lungi, cu atât celulele se pot diviza mai mult.

În timpul vieții, telomerii se scurtează. Lungimea lor este considerată în prezent, un semnal al îmbătrânirii biologice. De fiecare dată când o celulă se divide, telomerii se scurtează până devin prea scurti pentru a se mai diviza. Dacă telomerii sunt foarte scurtați, diviziunea celulară se oprește, iar corpul nostru îmbătrânește. Celulele mor fără a fi înlocuite de altele noi.

Odată cu procesul de îmbătrânire, suntem predispuși să ne îmbolnăvim de afecțiuni cardiace, cancer sau diabet.

În cazul în care un pacient are nevoie de celule stem pentru tratament, iar medicii îi administrează o probă de sânge din cordonul ombilical și/sau celule stem din cordonul ombilical sau din placentă, pacientul va primi celule tinere cu telomeri mai lungi cu un potențial de diviziune mai mare, în comparație cu celulele stem „îmbătrânite”, aflate deja în corp.

După tratamentul cu celulele stem din sursele menționate anterior, s-a observat că telomerii celulelor sanguine ale pacienților sunt semnificativ mai lungi la primitorii de celule stem din sângele ombilical, în comparație cu cei care au primit celule stem din măduva osoasă sau din sângele periferic al donatorilor.

Acest lucru reprezintă un avantaj major al utilizării celulelor din placentă și sângele ombilical.

Protejează-ți copilul pe viață

Prin recoltarea placentei la naștere, alături de sângele și țesutul de cordon ombilical, bebelușul dumneavoastră va avea stocată în condiții de criogenie cea mai mare cantitate de celule stem cu telomeri lungi și cea mai mare varietate de celule.

Acest lucru înseamnă că bebelușul dumneavoastră va avea acces la tratamentele viitorului, iar medicii vor avea multiple opțiuni de utilizare și administrare, în caz de nevoie. Cantitatea de celule disponibilă pentru utilizare în tratarea anumitor afecțiuni grave este un aspect important: cu cât sunt mai multe celule, cu atât cresc șansele de reușită.

Recoltarea nu prezintă riscuri sau durere nici pentru mamă, nici pentru bebeluș și are loc imediat după naștere, fiind efectuată chiar de către personalul medical care asistă.

Pachetul Red Diamond este unic în țară, fiind cel mai complex pachet din România. Pachetul permite recoltarea placentei, a sângelui din placentă, a țesutului de cordon ombilical și a sângelui ombilical. Pentru o perioadă limitată de timp, acest pachet are un preț special.

Un comentariu:
  1. Răspunde
    Instapress

    Alegeti sa investiti in celulele perinatale ale bebelusului dumneavoastra, pentru ca acesta sa beneficieze pe tot parcursul vietii de tratamente performante si sa aiba intotdeauna un viitor insanatosit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *