celule stem placenta parkinson

Celulele din placentă ar putea trata o afecțiune de care suferă aproape 100.000 de români

Placenta este un organ complex și vital pentru dezvoltarea și creșterea armonioasă a embrionului și fătului. În mod remarcabil, 90% din celulele placentei sunt alcătuite din celule care nu provin de la mamă, ci de la făt.

România este printre puținele țări privilegiate din Europa unde viitorii părinți au acces la un serviciu unic, prin care pot păstra, la naștere, o rezervă de sănătate care ar putea ajuta la tratarea unor afecțiuni grave în cazul oricărui membru al familiei.

Boala Parkinson este una dintre cele mai răspândite afecţiuni neuro-degenerative din lume, afectând peste 6,2 milioane de oameni, dintre care 1,2 milioane în Europa. Aceasta este a doua cea mai frecventă boală neuro-degenerativă, după boala Alzheimer, iar prevalenţa sa este în creştere la nivel global. În România, se estimează că există aproximativ 72.000 de pacienţi diagnosticaţi cu această afecţiune, iar cercetările recente indică faptul că numărul pacienţilor se va dubla până în 2030.

Citește tot articolul pe Mediafax.ro.

În România, lipsa unei bănci publice de celule stem este un obstacol în dezvoltarea terapiilor celulare, dar avem privilegiul de a avea numeroase bănci private ce oferă opţiunea recoltării la naştere a celulelor stem, permiţând astfel accesul la terapii celulare în viitor. Mai mult, prin recoltarea placentei la naştere şi stocarea diferitelor tipuri de celule stem din acest ţesut timp de decenii, în condiţii de criogenie, putem asigura accesul întregii familii la terapiile celulare viitoare pentru tratarea inclusiv a Parkinson-ului. Acest lucru este cu atât mai valoros, având în vedere că aceste celule sunt imunoevazive şi pot fi utilizate atât pentru copilul de la care s-au recoltat, cât şi pentru părinţi sau bunici, oferindu-le o şansă la o viaţă mai sănătoasă şi mai lungă”, a declarat dr. Bogdan Coltor, reprezentant medical Cord Blood Center.

Recoltarea placentei la naștere, alături de sânge din placentă, sânge și țesut ombilical, este posibilă prin cel mai complex pachet de recoltare celule stem din România. Procedura nu are riscuri, iar familia va avea stocată în condiții de criogenie cea mai mare cantitate și varietate de celule stem disponibile la naștere.

Prinde prețul special la pachetul Red Diamond și informează-te despre potențialul terapeutic al acestor celule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *