Certificări și opiniile experților

Cord Blood Center respectă atât legislația locală, cât și pe cea europeană, fiind acreditați, avizați și autorizați de către ANT, DSP, Colegiul Medicilor, Swissmedic, WMDA, NMDP și aliniată cu standardele NetCord FACT.

Cord Blood Center reprezintă garanţia excelenţei și a profesionalismului, confirmate de experiența de peste 20 de ani în domeniul recoltării, procesării, stocării și eliberării grefelor de celule stem pentru transplant.
În iulie 2008 a fost inaugurată la Cluj Napoca prima bancă de celule stem din România, iar în 2009 cea de a doua bancă, la Otopeni.

Acreditările actuale de funcționare ale celor 2 bănci au fost emise de Ministerul Sănătății prin Ordinul Nr. 712 din 13 iulie 2012, în completarea căreia a fost transmisă adresa 901/ 10.06.2014, respectiv Deciziile nr. 11 din 28.09.2018 și nr. 12 din 22.10.2018, de catre Agenția Naționala a Transplantului.

acreditare Cord Blood Center

Swissmedic

Cord Blood Center este autorizată de către Swissmedic – instituția din Elveția care autorizează produse terapeutice și asigură eficiența și siguranța utilizării acestora.

WMDA – World Marrow Donor Association

World Marrow Donor Association
Documentul oficial prin care Slovak Placental Haematopoetic Stem Cell Registry a devenit membru cu drepturi depline al WMDA – World Marrow Donor Association, baza de date la nivel global, organizație care coordonează căutările pentru donatori, grefe de obținute din măduvă osoasă și grefe de sange ombilical donate pentru transplant alogen cu celule stem hematopoietice. O listă detaliată cu registrele și băncile membre și număr de unități de sânge ombilical poate fi consultată aici https://statistics.wmda.info/

National Marrow Donor Program din S.U.A

National Marrow Donors Program (NMDP)

Documentul oficial prin care Slovak Placental Haematopoetic Stem Cell Registry a devenit membru a National Marrow Donor Program din Statele Unite ale Americii – o rețea globală pentru transplant. În program sunt acceptați doar membri care îndeplinesc o serie de standarde de calitate.

NetCord FACT Standards

Slovak Placental Haematopoetic Stem Cell Registry respectă și se supune NetCord FACT Standards. Aceste standarde sunt cerințe bazate pe dovezi impuse de către echipe internaționale formate din experți de renume în domeniul banking-ului de sânge ombilical, reprezentând bazele programului de acreditare FACT pentru băncile de sânge ombilical.

Ești interesată să afli mai multe detalii? Contactează-ne la numărul de telefon 0364 710 206 în zilele lucrătoare între orele: 9.00-17.30. Înregistrează-te online aici.