recoltare sange din cordon ombilical

5 motive pentru recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical

Din motive mai mult sau mai puţin eronate, cordonul ombilical este considerat deşeu medical sau un element fiziologic ce trebuie înlăturat şi aruncat. Totuşi, studiile efectuate de către oamenii de știință din domeniul medicinei au demonstrat contrariul.

În rândurile ce urmează, vă vom prezenta cinci motive pentru care recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical, la naștere, ar trebui să fie alegerea tuturor viitoarelor mămici.

#1 Recoltarea se poate face indiferent de vârsta mamei

baby small

Cordonul ombilical este un țesut foarte tânăr, care se formează în săptămâna a șaptea de sarcină. Acesta reprezintă o excelentă sursă de celule stem, în principal mezenchimale. Aceste celule sunt folosite intens în cadrul numeroaselor studii și triale clinice pentru transplant.

În plus, studiile au arătat faptul că vârsta mamei nu contează și nu influențează în vreun fel țesutul de cordon ombilical din care se face recoltarea, la naștere.

#2 Calitate & Cantitate

Cele mai multe studii clinice realizate cu celule stem necesită un număr considerabil de celule. Când vine vorba de ţesutul prelevat din cordonul ombilical, s-a dovedit că acesta este o sursă excelentă de celule stem datorită abundenţei lor, uşurinţei de izolare precum şi capacităţii de diviziune celulară.

#3 Rată crescută de compatibilitate  

Celulele prelevate din cordonul ombilica sunt foarte tinere, ceea ce înseamnă că acestea nu au apucat să dezvolte anumite trăsături care să fie ulterior recunoscute şi atacate de către sistemul de imunitate al pacientului. Astfel, probabilitatea ca aceste celule să fie respinse de către pacient este 0 (zero) când vorbim despre transplatul autolog, adică transplantarea propriilor celule.

#4 Sunt valoroase pentru viitorul medical al bebelușului

baby face

Celulele stem obținute din cordonul ombilical sau țesutul placentar sunt extrem de valoroase pentru copilul dumneavoastră întrucât pot vindeca și repara celule afectate din corpul bebelușului.

Potențialul lor este absolut remarcabil, constant publicându-se noi metode de utilizare terapeutică. Având în vedere diversitatea celulelor stem obținute din cordonul ombilical sau țesutul placentar, recoltarea, procesarea și stocarea acestor celule este una dintre cele mai inteligente decizii pe care o puteți lua.

#5 Nu există motive să nu recoltați celule stem din cordonul ombilical la naștere

În prezent, recoltarea de celule stem la naștere este o procedură accesibilă oricărei viitoare mămici. Fie că o faceți pentru a vă asigura viitorul medical al familiei, fie pentru a trata o afecțiune a unui frate/soră, fie pentru liniștea dumneavoastră, nu există motive care să nu justifice recoltarea.

În plus, costurile sunt flexibile, iar Cord Blood Center oferă tuturor clienților acces la programul suport – prin care oferim până la 185.000 de euro ajutor financiar pentru transplant.

În concluzie, aceste celule aduc cu sine un potenţial versatil uriaş în contextul medicinei regenerative.

Sursă:  https://www.hindawi.com/journals/bmri/2015/430847/

2 Comments
 1. Răspunde
  Dumitru Paula

  Buna ziua am un băiețel de 5 anișori și an urma cu 2 ani am aflat că are sindrom nefrotic asi dori să știu dacă facem recoltare cu celule stem poate scăpa de problema asta eu sunt ansarcinata an 5luni și am putea face și va rog ce trebuie sa fac pentru a beneficia de ele că nu știu și cât costă va mulțumesc

  • Răspunde
   Adrian Bot

   Buna ziua,
   Cazul dumneavoastra va fi preluat de specialistii Departamentului Medical Cord Blood Center. In acest sens, va rugam sa ne transmiteti datele dumneavoastra si mai multe detalii la adresa de e-mail: office@cordcenter.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *