aplicatii gravida sarcina mama evolutie

Top 6 aplicații gratuite utile pentru gravide. Detalii despre sarcină și bebe, la îndemână

Există o sumedenie de aplicații pentru smartphone care oferă informații pentru gravide. Identificarea aplicației care ți se potrivește îți poate mânca din timpul liber, motiv pentru care ne-am gândit să te ajutăm!

Zi de zi ne petrecem mare parte a timpului liber pe smartphone. E incredibil cât de mult au evoluat aceste device-uri și câte de multe lucruri utile ne permit să facem: de la cumpărături, la obținut informații, vizionat filme, plătit facturi și multe altele! 

Am pregătit special pentru viitoarele mame un articol cu 6 dintre cele mai apreciate și populare aplicații de smartphone care sunt super utile în perioada sarcinii. 

Gravidele utilizeaza aceste aplicații pentru a afla detalii valoroase despre sarcina în sine, pentru a vedea simulari 3D cu puiul lor, pentru a afla curiozități precum dimensiunea bebelușului în funcție de săptămâna de sarcină și altele.

Te-am făcut curioasă? Hai să aflăm împreună care sunt aceste aplicații pentru smartphone care te-ar putea ajuta sa te relaxezi și să te informezi pe parcursul celor 9 luni magice!

Cum am selectat aplicațiile pentru gravide

Din fericire, evoluția tehnologiei ne pune la dispoziție numeroase resurse utile pentru diverse nevoi. Există o mulțime de aplicații, gratuite sau cu plată, la care poți apela atât pentru a te informa despre toate aspectele ce țin de sarcină, cât și pentru a te ajuta prin diversele funcționalități de care dispun, pentru cele 9 luni petrecute cu bebe în burtică, dar și după.

Pentru a pregăti lista cu top 6 cele mai utilizate aplicații de către gravide, ne-am concentrat pe aplicații care să ofere informații folositoare, sfaturi și să conțină o funcție prin care să-ți poți organiza vizitele la medic sau alte aspect care țin de sănătatea ta și a puiul tău. 

Sperăm că aceste aplicații te vor ajuta, îți vor oferi informațiile necesare pentru a fi relaxată și se vor dovedi a fi folositoare pentru organizarea timpului tău. Citește tot articolul pentru a  hotărî care este cea mai potrivită pentru nevoile tale.

1. Sprout Pregnancy

Sprout Pregnancy oferă informații zilnice și săptămânale despre puiul tău și despre tine, despre felul în care bebe și corpul tău se schimbă. Aplicația arată frumos vizual, iar funcția de redare 3D a puiului tău îți face o idee mai clară despre cum arată bebelușul în fiecare zi în burtică. De asemenea, găsești sfaturi de la specialiști și explicații pentru tot felul de fenomene din timpul sarcinii și multe alte funcții care te ajută să te organizezi și cu vizitele la medic, cu alimentația și odihna.

Rating: 4.5★

Disponibilă pe: Android și iOS

Număr de utilizatori: 1M+

Ce spun gravidele: 

 • “Îmi place aplicația. Sunt la a 3-a sarcină și am folosit-o la fiecare. Îmi plac pozele și detaliile care mă lasă să văd cum arată bebe în burtă.”
 • “Îmi plac animațiile 3D și că oferă multe sfaturi pe parcurs.”
 • “Pe iPhone arată mai bine și are mai multe funcționalități, ar trebui modificat și pentru Android.”

2. Pregnancy ++

Cu un aspect plăcut, aplicația Pregnancy++ este foarte ușor de utilizat. Pe lângă informațiile zilnice despre ce se petrece cu tine și bebe, poți să o personalizezi așa cum dorești tu. Poți adăuga toate informațiile necesare despre felul în care evoluează sarcina și să primești notificări în funcție de datele introduse de tine. Un aspect simpatic este că în fiecare zi ai câte o comparație a puiului tău cu un fruct sau o legumă, pentru a-ți dai seama mai ușor de ce dimensiune are.

Rating:  4.7★

Disponibilă pe:  Android și iOS

Număr de utilizatori: 10M+

Ce spun gravidele: 

 • “Este ușoară de folosit și are interfața intuitivă.”
 • “Funcționează bine dar mai are erori ocazional.”
 • “Îmi place cum arată iar informațiile și notificările zilnice chiar sunt de folos.”

3. Ovia

Și aplicația Ovia îți permite să o personalizezi și să adaugi zilnic date noi despre evoluția sarcinii. Datele pe care le gestionezi și le adaugi te ajută în a-ți oferi informații și sfaturi mai aplicate, despre greutatea ta, despre diversele simptome de sarcină, orarul de somn, alimentație, etc. De asemenea, poți citi și parcurge oricând numeroase articole din surse sigure despre ce se întâmplă cu tine și cu bebe pe parcursul celor 9 luni.

Rating: 4.7★

Disponibilă pe: Android și iOS

Număr de utilizatori: 1M+

Ce spun gravidele: 

 • “Îmi place să folosesc aplicația ca să văd cum evoluează bebe. Conținutul video e și el de folos.”
 • “E o aplicație detaliată, cu informații bune.”
 • “Se blochează ocazional și datele nu se înregistrează bine mereu.”

4. Odiseea Sarcinii, Sarcina Ta

Din această listă, Odiseea Sarcinii este singura aplicație din România. Aplicația include numeroase informații zilnice și săptămânale personalizate pentru sarcina ta. Totodată, prin utilizare vei avea la dispoziţie atât informaţii utile referitoare la dezvoltarea bebelușului şi a mamei, legate de sarcină, naştere, sănătate şi nutriţie, cât şi o serie de calculatoare şi utilitare speciale precum: săptămânile de sarcină, nume de bebe, monitor de greutate, etc.

Rating: 3.6★

Disponibilă pe: Android și iOS

Număr de utilizatori: 100k+

Ce spun gravidele: 

 • “Nu este foarte interactivă, informațiile sunt standard, dar are un mare avantaj! Dezvoltarul creează grupuri de Facebook pentru fiecare lună unde adaugă viitoarele mămici”
 • “E o aplicație care s-a demonstrat a fi utilă! M-a ajutat de multe ori.”
 • “Îmi place aplicația, dar mai are greșeli”

5. BabyCenter – My Pregnancy Today

Aplicația BabyCenter este disponibilă gratuit atât utilizatorilor care folosesc dispozitive iOS (Apple), cât și pe telefoane Android. Este intuitivă, ușor de folosit și conține informații și noutăți zilnice pentru tine. O poți personaliza, dar și să afli poveștile altor mămici, care trec prin aceleași momente ca și tine. Te ajută și aceasta cu organizarea și introducerea datelor care arată cum se dezvoltă puiul tău.

Rating: 4.9★

Disponibilă pe: Android și iOS

Număr de utilizatori: 1M+

Ce spun gravidele: 

 • “Îmi face plăcere să folosesc aplicația, este ușor de folosit și informativă.”
 • “Am avut erori pe la jumatea sarcinii și am pierdut câteva date, dar tot folosesc aplicația.”
 • “M-au ajutat mult articolele și sfaturile pe săptămâni, mai ales când aveam grețuri.”

6. The Bump – Pregnancy App & Baby Tracker

Utilizând aplicația The Bump, pe lângă informațiile și articolele puse la dispoziție zilnic, poți vedea cum arată și cum se dezvoltă bebe în uter. De asemenea, poți alege un nume mult mai ușor cu multitudinea de variante prezentă în aplicație (deși numele sunt mai degrabă orientate pe Engleză). Este o aplicație utilă, cu design plăcut și ușor de utilizat.

Rating: 4.8★

Disponibilă pe: Android și iOS

Număr de utilizatori: 1M+

Ce spun gravidele: 

 • “Are un aspect frumos și informațiile sunt simplificate.”
 • “Nu cred că oferă destule detalii, dar tot e util.”
 • “Îmi place să folsesc aplicația, dar cred că mai poate fi îmbunătățită.”

Ce alte aplicații utilizezi?

Sperăm că această listă ți-a fost utilă și că acum știi exact ce aplicație este cea mai utilă pentru tine. Nicio aplicație nu poate înlocui vizitele la medic și sfatul medicului tău. Indiferent că decizi să folosești una dintre aplicațiile de mai sus, sau deja folosești, evită să îți iei 100% din informații de pe internet; discută constant cu medicul tău pentru a primi sfaturi personalizate pe organismal și evoluția sarcinii tale. 

Folosești alte aplicații? Le poți împărtășii cu sutele de gravide care citesc acest articol, în secțiunea de comentarii.

Îți dorim multă sănătate și sarcină ușoară!

2 Comments
 1. Răspunde
  Fuzzy

  Salutare gravidelor! Speram ca acest articol va va ajuta sa va descoperiti aplicatia preferata si sa va pregatiti pentru cele mai frumoase 9 luni din vietile voastre. Iti dorim sanatate si fericire!

 2. Răspunde
  mogu.ro

  Cu caracteristicile ei, îți oferă și sfaturi pentru a te pregăti pentru venirea micului, conține o listă cu schimbările și premierile pe parcursul sarcinii, alimentația recomandată, despre cei 9 luni și multe alte facilități pentru binele ta și al puiului tău. În plus, poți publica fotografii și mărturii despre experiențele membrilor comunității pentru a te simți în siguranță și pentru a juca jocuri care te vor face să râzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *