Autismul si celulele stem din sangele placentar: FDA da unda verde unui studiu clinic inovator

Institutul de Neurostiinte Sutter, un recunoscut Centru de Excelenta, impreuna cu Cord Blood Registry lanseaza primul studiu clinic aprobat de FDA* pentru a evalua utilizarea celulelor stem autologe din sange placentar in tratarea pacientilor cu autism. Primul studiu de acest gen, in care se va evalua eficacitatea administrarii grefei autologe versus placebo, va avea ca scop imbunatatirea limbajului si comportamentului in cazul acestor pacienti.

Potrivit estimarilor furnizate de Centrul de Preventie si Control al Bolilor din SUA, bolile din spectrul autist afecteaza 1 din 88 de copii si 1 din 54 de baieti. Aceasta boala are mai multi factori de risc inclusiv factori cu componente genetice, imunologice si de anturaj.

„Acesta este inceputul unei noi ere in cercetarea terapiilor cu celule stem in cazul unor boli cronice precum autismul, si un pas natural in determinarea beneficiilor transplantului de celule stem din sange placentar asupra pacientilor,” a afirmat Michael Chez, M.D, director in cadrul Institutului de Neurostiinte Sutter si evaluator principal al acestui studiu. „Ma voi concentra pe anumiti pacienti diagnosticati cu autism, la care nu a fost determinata o anumita cauza de boala, cum ar fi leziuni cerebrale sau sindromuri genetice cunoscute.”

La studiu vor participa 30 de copii cu varste cuprinse intre 2 si 7 ani. Participantilor la studiu li se vor administra doua tratamente – unul constand in administrarea grefei autologe de celule stem si altul placebo – in decursul a 13 luni. Ambelor grupuri, precum si evaluatorilor studiului li se va ascunde continutul celor doua tratamente pentru a nu fi influentati in niciun fel.

*FDA – The Food & Drug Administration

Pentru mai multe informatii privind acest studiu puteti vizita http://www.cordblood.com/autism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *