Celulele stem mezenchimale folosite in tratamentul durerilor cronice de gat si spate

Durerile cronice de spate si gat nu mai sunt doar o afectiune ce tine de varsta. Tot mai multi tineri se plang de astfel de afectiuni din cauza unui stil de viata fara miscare. In prezent, reabilitarea sau chiar interventia chirurgicala sunt singurele posibilitati de tratare a durerilor cronice de spate si gat.Dar se pare ca exista si alte posibilitati, care nu implica interventii complicate si dureroase, dovada fiind povestea unui barbat pe nume James Rocknowski, care suferea de „durere adanca si radianta” la gat si spate. Singura solutie pentru problema acestui pacient parea sa fie o operatie dureroasa, care poate avea ca si rezultat limitarea miscarilor.

Partea pozitiva a cazului este ca James a inceput tratamentul cu dr. Hyun Bae, de la Centrul de Sanatate St. John’s, unul din chirurgii care studiaza utilizarea celulelor stem in tratarea durerilor de spate si gat. Pe durata tratamentului, medicul i-a injectat celule stem intre vertebre pentru a regenera tesutul, ceea ce ar putea avea ca efect disparitia durerii.

Acest tratament experimental cu celule stem impotriva durerilor cronice de spate se desfasoara in cadrul unui studiu clinic aprobat de autoritati. Scopul acestui studiu este evaluarea sigurantei si a eficacitatii tratamentului cu celule stem mezenchimale la pacienti cu dureri lombare. Importanta acestui studiu este uriasa avand in vedere numarul mare de persoane care sufera de aceste afectiuni si tratamentul sever care se aplica in prezent. Daca rezultatele se dovedesc a fi pozitive, tratamentul cu celule stem ar putea inlocui interventiile chirurgicale dureroase si, de asemenea, ar putea preveni dezvoltariea Bolii de disc degenerative.

Surse: http://www.nbclosangeles.com/video/#!/on-air/as-seen-on/Stem-Cells-Used-to-Treat-Chronic-Back–Neck-Pain/179762921
http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01290367?term=mesoblast&rank=1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *