Cord Blood Center anunta reinceperea campaniei de redirectionare a 2 % din impozit !

Ca si in anii precedenti, sumele de bani provenite din aceasta campanie vor fi directionate spre dezvoltarea bancii publice de celule stem recoltate din sangele placentar.Acest proiect a fost inaugurat in septembrie 2008 si are ca scop colectarea unitatilor de  sange placentar donate de catre mamicile care nu doresc, din diverse motive, pastrarea acestuia.
Atunci cand o persoana bolnava are nevoie de un transplant iar testul compatibilitatii este trecut, poate apela in mod gratuit la o grefa de transplant aflata in proprietatea bancii.
Pentru ca banca sa devina functionala, ea trebuie sa detina cel putin 2 000 de unitati de sange placentar. Iar pregătirea şi depozitarea transplantului nu sunt simple din punct de vedere tehnic, aceste proceduri presupunand costuri financiare.
Primii pasi au fost facuti ! Unitatile de sange placentar donate continua sa soseasca dar este nevoie de sprijin pentru sustinerea acestui proiect dezvoltat de Fundatia Eurocord Romania, parte a grupului din care face  parte si Cord Blood Center.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *