Top 5 decizii importante, înainte de naștere

Urmează să deveniți mămică sau tătic în 2022? Felicitări! Nașterea este un moment magic și vă transmitem toate gândurile bune!

Sperăm că ultima parte a sarcinii nu se dovedește a fi o perioada stresantă, motiv pentru care ne-am gâdit să vă ajutăm cu 5 decizii pe care să le luați înainte să vină bebe pe lume, pentru viitorul său și al familiei dumneavoastră.

Următoarele 5 decizii vă vor ajuta să fiți mult mai liniștiți și să faceți tot posibilul pentru ca bebelușul să aibă un viitor sigur și sănătos.

#1 Cursuri de puericultură și alăptare

Cursurile de puericultură sunt o foarte bună modalitate de a fi pregătiți pentru schimbările ce urmează să apară o dată cu bebelușul. Veți afla detalii despre naștere, despre anestezie, despre primele zile din viața copilului, despre igiena bebelușului, despre cum să-l îngrijiți etc.

Sunt și cursuri de puericultură și alăptare gratuite – multe dintre ele online, din cauza pandemiei – la care vă puteți înscrie și participa alături de partener (tăticul poate obține un certificat de puericultură prin care primește încă 10 zile de concediu, după nașterea bebelușului).

#2 Cont de economii

E foarte important să aveți o soluție financiară de back-up pentru situații neprevăzute.

Contul de economii vă va ajuta să fiți liniștiți din punct de vedere financiar, știind că dacă apare o situație neprevăzută sunteți acoperiți.

Încercați să economisiți lunar, cât puteți. Orice sumă contează, căci încet-încet se vor strânge. Transformați acest lucru într-un obicei și pe viitor veți fi mult mai încrezători și lipsiți de stres.

#3 Recoltare celule stem

Nașterea este momentul unic în care puteți recolta și stoca pentru bebeluș o rezervă importantă de celule cu potențial terapeutic în tratarea a zeci de boli grave. Recoltarea se face de către personalul medical, nu prezintă riscuri și nu doare.

În lipsa recoltării, placenta, sângele ombilical și țesutul ombilical sunt considerate deșeuri biologice și se pierd. Aceste țesuturi perinatale conțin diferite tipuri de celule stem în cantități însemnate, celule care pot fi recoltate în siguranță, procesate și stocate pe viață.

Peste 800 de studii clinice, la nivel mondial, explorează extinderea potențialului terapeutic al acestor celule, așadar, prin recoltare îi veți oferi copilului dumneavoastră acces la medicina viitorului.

#4 Numele copilului

Andrei, Maria, Rareș, Victoria, Radu, Ema, Ionuț, Raluca?

Sunt sute și mii de opțiuni, motiv pentru care este și greu de ales.

Nu avem sugestii, dar ar fi câteva aspecte de care să ții cont, pentru a face lucrurile mai ușoare:

  • Prenumele să se potrivească cu numele de familie,
  • Alege un prenume ușor de pronunțat și scris,
  • Ține cont și de semnificația numelui,
  • Gândește-te și la posibile porecle.

#5 Asigurare de viață

Viața de zi cu zi este plină de riscurile unui eveniment neașteptat. O asigurare de viață te va face să te simți mai liniștit știind că ai tăi vor fi bine din punct de vedere financiar.

Sunt foarte multe astfel de servicii pe piața din România, deci vei avea puțin research de făcut înainte de a alege asigurarea potrivită. Prima de asigurare este, de regulă, influențată de mai mulți factori precum vârsta, starea de sănătate, durata contractului și suma asigurată.

În concluzie

Sperăm că aceaste 5 decizii se află printre zecile la care vă zboară mintea înaintea venirii bebelușului pe lume și că am reușit să vă ajutăm măcar cu o informație utilă.

De fapt, totul se rezumă la a lua acum cele mai bune decizii pentru viitorul vostru și al familiei voastre, lucru care vă va ajuta să fiți mai relaxați și mai fericiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *