Sansa la o viata mai buna

onya si Marvin Morris asteptau venirea pe lume al celui de-al cincilea copilas, Sparrow, cand au aflat despre posibilitatea de a depozita celule stem din sange placentar. La fel ca si alti viitori parinti, au decis sa recolteze sangele placentar al fiicei lor la nastere, in cazul in care vreunul dintre copilasii lor ar avea vreodata nevoie.

Fara oxigen pentru prea mult timp
Sparrow Morris a venit pe lume foarte sanatoasa, intr-un sat din statul Missouri. Cand avea doar doi ani,se juca in gradina cu fratiorii sai incercand sa umple o stropitoare cu apa din piscina. S-a dezechilibrat si a cazut in piscina,pierzandu-si cunostinta. Pana a ajuns ambulanta, Tonya i-a administrat tehnici de prim ajutor. Pana cand echipa de urgenta a reusit sa-i readuca pulsultrecuse deja mult timp. Fiind lipsita de oxigen un timp indelungat, neurologii fetitei acordau sanse destul de mici posibilitatii ca Sparrow sa-si revina din stadiul vegetativ in care se afla.

O a doua sansa
La intoarcerea din spital, Sparrow nu putea sa vorbeasca, sa mearga de-a busilea sau sa sada. La 13 luni dupa accident, medicii i-au administrat fetitei un al doilea tratament cu celule stem din sange placentar autolog in cadrul unui tratament experimental la DukeUniversity. La scurt timp dupa transplant, parintii au putut remarca faptul ca Sparrow isi putea misca membrele voluntar.

O viata mult mai buna
Astazi Sparrow nu mai are nevoie sa participe la sedinte de terapie fizica si de logopedie. Mama sa marturiseste ca „Sparrow se simte foarte bine! Desi mai are anumite probleme de echilibru, acum poate merge, alerga si sari pe trambulina. Atinge toate scopurile care i-au fost setate si uneori chiar depaseste asteptarile tuturor, avand in vedere starea ei initiala. Vorbeste incet dar este capabila sa formuleze propozitii de cinci pana la noua cuvinte. Suntem atat de fericiti ca am putut sa-i oferim sansa la o viata mai buna!”

Urmariti filmuletul postat pe website-ul Cord Blood Registry (cea mai mare banca de celule stem din SUA):

cordblood.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *