Află de la dr. Roxana Cadar, medic specialist Obstetrică și Ginecologie ce sunt celulele stem, la ce folosesc, cum se prelevează, în ce fel de afecțiuni pot fi ele folosite, în acest moment, cum sunt păstrate și cum pot fi accesate, în ediția specială a Doctor Online!
Recoltarea placentei, alături de sângele din placentă, sângelui și țesutului de cordon ombilical, la naștere, este metoda unică prin care îți poți proteja întreaga familie pe viață.
Placenta conține cea mai mare cantitate și diversitate de celule stem, ceea ce permite utilizări multiple pentru tratarea unor afecțiuni grave. Mai mult, în placentă sunt și celule stem imuno-evazive. Aceste celule exprimă niveluri scăzute – sau deloc – ai markerilor de compatibilitate HLA, ceea ce înseamnă că nu vor genera un răspuns imun, putând fi utilizate la tratarea diferitelor afecțiuni în cazul oricărui membru al familiei.
Află detalii de la dr. Roxana Cadar, în ediția specială a Doctor Online
Informează-te gratuit despre recoltarea de celule stem la naștere.
Un comentariu:
Daciana
Mulțumim dr. Roxana Cadar pentru elucidarea acestui subiect. E minunat să știi că există astfel de opțiuni medicale care pot proteja și ajuta familia în situații critice. Consider că fiecare părinte ar trebui să fie conștient de această posibilitate și să o ia în considerare