trial clinic autism

Trial clinic: Concluzii privind siguranța și fezabilitatea transplantului autolog de sânge ombilical în cazul copiilor afectați de autism

În urmă cu câțiva ani, Duke University a demarat un trial clinic pentru a testa și demonstra siguranța și fezabilitatea transplantului autolog de sânge din cordonul ombilical pentru a trata copiii mici afectați de autism.

Recent, concluziile au fost emise, iar veștile sunt îmbucurătoare.

Evident, acest trial clinic se dorește a fi urmat de cercetări mai avansate menite să descopere dacă autismul poate fi tratat.

La studiul efectuat la Duke University au participat 25 de copii, cu vârsta între 2 și 6 ani, 21 de băieți și 4 fete, cu diagnostic confirmat de tulburare din spectrul autist. Infuzia a fost efectuată cu grefa proprie de celule stem recoltate din cordonul ombilical la naștere.

Copiii au fost evaluați prin intermediul unei baterii de teste comportamentale și funcționale efectuate atât înaintea infuziei, cât și la 6, respectiv 12 luni după transplant. Fiecare copil, împreună cu părinții săi, a călătorit la Duke University de trei ori, in vreme ce părinților li s-au aplicat chestionare la trei, respectiv nouă luni de la transplant.

Concluziile principale au fost:

  • Evaluarea evenimentelor adverse pe parcursul celor 12 luni a indicat că tratamentul a fost sigur și bine tolerat,
  • Îmbunărățiri signifiante în ceea ce privește socializarea și comunicarea au fost raportate de către părinți,
  • Majoritatea rezultatelor pozitive au fost observate în primele 6 luni de după infuzie, fiind susținute și în perioada următoare,
  • Copiii cu un IQ mai ridicat au prezentat rezultate mai bune.

Așadar, transplantul autolog de sânge din cordonul ombilical pentru a trata copiii mici afectați de autism este sigur și fezabil.

Sursa: Stem Cells Transplantation Medicine

6 Comments
  1. Răspunde
    Floarea Liviu

    Buna ziua,
    desi am cerut informatii direct de la dvs pe acest subiect , am primit acest link de la o prietena de familie.
    la data la care ne-ai informat despre proiect , decembrie 2014, ne-am declarat interesati de participarea la trial, pentru baietelul nostru. la acea vreme nu am primit niciun raspuns. in 2014 Calin abia implinise 6 ani si cred ca era eligibil pentru proiect. Acum are 9 ani si, desi avem contract cu dvs nu cred ca vom mai fi eligibili in proiectele viitoare si probabil nici nu ii va mai fi utila grefa ce se afla in pastrare la dvs.
    Totusi speram in continuare ca vom gasi o solutie pentru baietelul nostru.
    Regretam ca nu ne putem bucura si noi pentru baiatul nostru de rezultatele bune anuntate de catre dvs in aceasta postare

    • Răspunde
      Adrian Bot

      Buna ziua! Trialul clinic din articol a fost efectuat de catre Duke University, nu de Cord Blood Center.
      Trialul clinic adresat copiilor cu afectiuni din spectrul autism din Romania nu a mai avut loc, din pacate, din motive administrative. In momentul in care vom relansa initiative asemanatoare va vom contacta cu siguranta, astfel incat sa puteti beneficia de cele mai noi tratamente.

  2. Răspunde
    Daniela

    As dori mai multe detalii privind transplantul autolog de sânge din cordonul ombilical. Sunt direct interesata sa aflu mai multe amanunte. Am prelevat celule stem la nasterea fiului meu prin Cord Blood Centre.

    • Răspunde
      Adrian Bot

      Buna ziua!
      In acest moment indicatiile standard pentru un transplant cu o grefa de celule stem acopera o lista cu peste 70 de afectiuni. Totusi, domeniul medicinei regenerative studiaza extinderea indicatiilor prin numeroasele studii clinice efectuate la nivel mondial.
      Fiecare transplant autolog are particularitatile sale – in functie de indicatie, pacient, boala, stadiul bolii etc.
      Pentru mai multe detalii va rugam sa ne scrieti pe office@cordcenter.ro. Va multumim!

  3. Răspunde
    Loredana Banciu

    Oare doar la copiii mici e eficient? Fetița mea are 9 ani și e diagnosticata cu autism cu IQ mare. Sunt foarte interesată de subiect. Pot afla mai multe? Multumesc.

    • Răspunde
      Adrian Bot

      Buna ziua!
      Transplantul cu celule stem pentru copiii afectati de boli din spectrul autist este abordat doar in cadrul studiilor clinice experimentale.
      In cazul studiilor efectuate pana in acest moment, printre criteriile de eligibilitate se afla si varsta pacientilor (2-7 ani). Insa criteriile de eligibilitate s-ar putea reconsidera pe masura ce astfel de studii furnizeaza rezultate relevante.
      Pentru mai multe detalii va rugam sa ne scrieti pe office@cordcenter.ro.
      Va multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *